Släktföreningen Lindahl från Galagök anordnade en släktträff den 8 augusti 2009 i Lycksele.  På morgonen samlades man på Gammplatsen. Efter att ha prickats av och fått sina namnskyltar fick deltagarna gå vidare till bordet där Elisabet Lindgren, Margareta Isaksson och Karin Söderlund, dagens arrangörer, stod och delade ut mappar för dagens aktiviteter. Deltagarn hade fyra olika grupper att välja på.  Alternativen var dess:

Guidad visning av Gammplatsen  - lunch - Besök i konstnärshemmet Tuggengården - kaffe.

Stadsrundtur - lunch - Besök i Björngrottan med "Himlarummet" - kaffe.

Besök i  konstnärshemmet Tuggengården  - lunch - Stadsrundtur - kaffe

Besök i Björngrottan med "Himlarummet" - lunch - Guidad visning av Gammplatsen - kaffe

 

Innan bussarna for i väg till de olika resmålen togs ett släktfotografi inne på Gammplatsen.

Vid 15.30-tiden återsamlades alla vid kyrkan i Lycksele. Först höll Karin Söderlund en kort historisk föreläsning om kyrkan och dess inventarier. Därefter kom Olavi Korhonen, fd professor vid Umeå Universitet och berättade om Erik Lindahl (OL-1) född 1717 och sedermera prost i Lycksele. Erik Lindahl hade bland annat varit med om att ta fram det första lapp-svensk-latinska lexikonet.

Efter föredraget var det fri tid till klockan 19.00 då festen på hotell Lappland började.

Till middagen serverades släktdeltagarna en varmrätt bestående av fläskfilé med tomat/kronärtskocks ragu samt en potatisgratäng. Desserten bestod av vaniljpannacotta med bär och kardemummasmulor.

Mellan huvudmålet och desserten hölls ett kort föreningsmöte, där ny styrelse utsågs att verka fram till nästa släktträff. Efter middagen bjöds det upp till dans med en tremannaorkester.

 

Följand bildspel är insänt av Liselotte Hägertz Engstam 1-5-5-7-5-2-2:     Click to Play

Mer bilder från släktträffen

Länk till numrerat Släktfoto för att identifiera deltagare som inte ännu är identifierade på fotot.  Om ni hittar någon som inte ännu är identifierad, skicka då in ett mail till lindahlgalagok@bolindahl.se med namn och nummer från bilden.  OBS! Det fotot som kommer att skickas ut till de som beställt ett, kommer att redigeras och ljusas up så att man ser deltagarna som kommit i skuggan bättre. 


 

Dessa deltog i släktträffen:            Anmälda till släktträffen 2009

Så här såg inbjudan till släktträffen ut :  Inbjudan till släktträff den 8 augusti 2009 i Lycksele .