Släktföreningen Lindahl från Galagök anordnade en släktträff den 9 augusti 2014 i Uppsala i strålande sol.  Mellan 9 och 10 på morgonen samlades man på Parksnäckan. Efter att ha prickats av och fått sina namnskyltar fick deltagarna mingla och drika kaffe med fralla.   

Klockan 10 inleddes dagen med att ordförande Bo Lindahl hälsade alla välkomna till dagens släktträff. Sedan presenterade Margaretha Lindahl, som varit lokal arrangör i Uppsala tillsamans med Christer och Peter Lindahl,  dagens första föreläsare Jan Nordling. Jan Nordling har varit journalist och chef på locala TV4 i Uppsala. Han koserade om Uppsala samt om jounalistiska händelser som ägt rum runt  Uppsala under hans tid.

Efter Jan's kåseri kom artisten Ako utklädd till Maja Gräddnos eftersom det i år är ett Pelle Svanslös jubileum. Hon sjöng egna sånger, samt Uppsala anknytna sånger av Ulf Peder Olrog och Ove Törnkvist. Dessutom fick hon oss att sjunga med i några kända låtar.

När hon tackat för sig togs ett släktfoto av Anna Sollén från scenen när vi släktingar samlat i hopp oss i bänkraderna.

När kortet var taget formerades grupper på 15 - 20 släktingar som började gå en statsvandring upp till Göteborgs Nation. Grupperna leddes av lokala Uppsalaboende släktingar som pekade ut sevärdheter efter vår vandringsväg.

Klockan ett intogs en matig lunchmacka på Götreborgs Nation.  En utställning som stod uppställd med släktsamband för de 6 första generationena väkte stort intresse. Dessutom låg ett antal kort och alnbum från tidigare släktträffar utlagda till beskådning.  Frank Orton vår vice ordförande höll ett anförande runt ämnet "Ett och annat om Lindahl" där han tog upp Galagök's närhet till de kända Häxberget. Där de sista häxbålen i Sverge brann 1675. Lite statestik från släktregistret och och att det funits ett antal världsmästare i släkten tog han också upp. Som avlutning berättade han 5 björn historier som den kända prästen  "Björn-Olle"  OL-1-5-5 hade varit med om.

Klockan 17 återsamlades man efter att det varit ett uppehåll i programmet på en och en halv timme. En fördrink intogs ute på terassen under det att våra musiker för kvällen underhöll med lite musik. Till middag som serverades klockan 18 var det buffe. Den bestod av Sallad, sill, skinka, kycklingklubbor,  .  Innan kaffet hölls ett föreningsmöte där ny styrelse att verka fram till nästa släktträff utsågs.

Efter middagen bjöds det upp till dans med våra musiker för dagen Areklew &Varg .

 

Några bilder från släktträffen

Släktfoto 


 

Dessa deltog i släktträffen:            Anmälda till släktträffen 2014

Så här såg inbjudan till släktträffen ut :  Inbjudan till släktträff den 9 augusti 2014 i Uppsala.